Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

BA-2016 S/TF Általános kontaktragasztó spray, szórható, 750 ml

Ár:
3.397 Ft + ÁFA ( 4.314 Ft )
Menny.:db

Leírás

A lapostető szigetelés során használt Általános kontaktragasztó spray szórható, oldószer alapú kontaktragasztó (RubberCover™ Bonding Adhesive BA-2016-S/TF) melyet kifejezetten a RubberCover™ EPDM gumilemezek ragasztására fejlesztettek ki. Az Általános kontaktragasztó spray használható még fa, vakolt tégla és más megfelelő aljzatok mellett hőszigetelések ragasztására is.

Kiváló öregedésálló, jó hő- és hidegálló, valamint gyorsan száradó anyag.

Anyagszükséglet számítás során figyelembe kell venni a ragasztandó felület simaságát és a felhordás módját:

  • Vannak felületek, melyek egyenetlenek és porózusak ezért több ragasztó felvitele szükséges
  • a sima, kevésbé porózus felületekre kevesebb ragasztót kell felvinni.

Ha a felület nagyon porózus (szőrös deszkázat, beton falazóelem) szükség van a ragasztó két rétegben való felvitelére, hogy a tapadás tökéletes legyen. Ennek eldöntésére ragasszon fel a felületre egy kisebb gumilemezt, majd ellenőrizze a tapadószilárdságot.

 

A 750 ml aerosol 1.2 – 1.5 m² tetőfelület (két oldalon) ragasztásához elegendő mennyiséget tartalmaz.

Lapostető szigetelés előtt, ha az Általános kontaktragasztó spray hosszabb ideig 10°C alatti hőmérsékletnek volt kitéve, akkor a munka megkezdése előtt tartsa a ragasztót 15°C-25°C között, így visszanyeri a megfelelő viszkozitását.

Az Általános kontaktragasztó spray-t nem szükséges használat előtt felrázni. Ahhoz, hogy ellenőrizze az Általános kontaktragasztó spray színét és textúrájának állagát, még a ragasztás előtt tesztelje a ragasztót egy kis darab gumilemezen.

Az Általános kontaktragasztó spray 5°C alatt a felvitel során túl vastaggá válhat, valamint a kondenzáció kockázata is megnő.

Ha a felületet közvetlen napsütés éri, vagy a hőmérséklet 35°C feletti a száradási idő jelentősen csökken és a tapadási képesség csökkenését, elvesztését eredményezheti.

A ragasztandó felület legyen:

  • tiszta, száraz
  • éles sarkoktól, laza és idegen anyagoktól mentes
  • olajtól, zsírtól és más szennyeződéstől mentes
 

 

Beépítés lépései

 

1. Ha szükséges a felületet kefével, vagy tiszta ronggyal tisztítsa meg, valamint távolítson el minden nedvességet és szennyeződést a felületről.

2. Tartsa a szórófejet az aljzattól 25-30 cm távolságra, majd szórja fel a ragasztót a felületre lehetőleg egy rétegben először az aljzatra, majd a RubberCover EPDM gumilemez felületére. Az egyidejű feljuttatásra azért van szükség, hogy biztosítani tudjuk az azonos száradási időt az aljzaton és a ragasztandó gumilemezen. Ügyeljen rá, hogy a varratok helyén ne kerüljön ragasztó a felületre.

3. Hagyja, hogy az oldószer elpárologjon, amíg a felület épp ragad, majd ragassza össze a felületeket. A száradás ellenőrzését az érintéses-húzás technikával teheti meg. Mikor a ragasztó már nem “húz”, akkor a ragasztóval bekent felületeket egymásra helyezzük, majd elsimítjuk a gumilemezt. Mindig ellenőrizze a tapadást ragasztás előtt és ilyenkor dolgozzon kisebb részletekben.

 

 

 

Honlapunkon található videókban a lapostető szigetelés kivitelezési munkafázisait mutatjuk be. Többek között az Általános kontaktragasztó spray-t is láthatja használat közben.

Használja bátran lapostető szigetelés elkészítéséhez videós segítségünket.

Megnézem

 

 

Számolja ki a lapostető szigetelés anyagszükségletét árbecsléssel honlapunkon

Kalkulátor

Paraméterek

Alapanyag szintetikus gumikeverék
Szín zöld
Oldószerek Aceton, Butanon, n-Hexán
Szilárdanyagtartalom 39 ± 1%
Viszkozitás 200 - 600
Fajsúly 0.82 ± 0.01
Gyulladáspont -35°C

Tárolás / Szavatosság

Tárolja zárt csomagolásban 10 °C és 25 °C között jól szellőző száraz helyiségben. Tartsa távol hőforrástól, elektromos szikrától és nyílt lángtól. Közvetlen napsütésnek és 30°C feletti hőmérsékletnek ne tegye ki. Ha szükséges, használjon szigetelődobozt, hogy a terméket mérsékelt hőmérsékleten tartsa szállítás alatt, felhasználás előtt és közben. Ezáltal biztosítja a megfelelő viszkozitást, hatékonyságot és teljesítményt.

Ragasztó használata közben tilos a dohányzás. Csak jól szellőző helyen alkalmazza. Ne szerelje szét és ne módosítsa. Kerülje a bőrrel való érintkezést. Ne keverje más anyagokkal. Csak az előírt alkalmazásra használja. Tartsa távol gyermekektől. Figyeljen, hogy a tetőnyílások, tárgyak és személyek ne kerüljenek kapcsolatba a ragasztóval. Kedvezőtlen szélviszonyok mellett ne használja a ragasztót.

A fenti tárolási feltételek mellett 12 hónap a termék szavatossága. A szavatossági időre vonatkozó információ csak egy javaslat és nem tény. A tényleges szavatosság nagyban függ a tárolási körülményektől és a felhasználás során használt eszközöktől.

A termék részletes biztonsági adatlapját megtalálja a csatolt dokumentumok között.