Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Vízbázisú ragasztó, 20 l

Ár:
88.254 Ft + ÁFA ( 112.082 Ft )
Menny.:db

Leírás

A lapostető szigetelés során használt Vízbázisú ragasztót a Rubber Cover EPDM gumilemez nedvesragasztására fejlesztették ki a megfelelő faaljzatokhoz beltéri környezetben (előgyártott elemek). A Vízbázisú ragasztó kontaktragasztóként is használható fa, vakolt tégla és más megfelelő aljzatok, valamint megengedett hőszigetelések ragasztására is.

A Vízbázisú ragasztó:

  • nem tartalmaz oldószereket
  • kiváló öregedésálló
  • a hő- és hidegálló képessége jó
  • rendkívül jó tapadóképességgel rendelkezik a megfelelő aljzatokhoz.

Az anyagszükséglet számításakor a ragasztani kívánt felület simaságát és a felhordás módját kell figyelembe venni.

  • Nedves alkalmazás esetében egy vödör (20 L) ragasztó 50-60  m² felület ragasztásához elegendő
  • Kontaktragasztás esetében egy vödör (20 L) ragasztó  30-45 m² ragasztásához elegendő.

Ha a felület sima akkor kevesebb anyag is elegendő lehet, ellenben ha porózusabb a felület több anyagra is szükség lehet a ragasztáshoz.

Lapostető szigetelés előtt, ha a Vízbázisú ragasztó hosszabb ideig 10°C alatti hőmérsékletnek volt kitéve, akkor a munka megkezdése előtt tartsa a ragasztót 15°C-25°C között. A felületre való felvitel előtt gondosan keverje meg, valamint  munka közben is, hogy a ragasztó mindig egyenletes keverék legyen (ne legyen a ragasztó márványos vagy leülepedett).

Kontaktragasztás esetében a ragasztót lehetőleg 5°C feletti hőmérsékleten használja.

A ragasztandó felület legyen:

  • tiszta, száraz
  • éles sarkoktól, laza és idegen anyagoktól mentes
  • olajtól, zsírtól és más szennyeződéstől mentes
 

 

Beépítés lépései lapostető szigetelés kivitelezése során

(kibontott csomagolású terméket 48 órán belül használja fel)

Nedvesragasztás esetén

 

1. Ha szükséges a felületet kefével, vagy tiszta ronggyal tisztítsa meg, valamint távolítson el minden szennyeződést a felületről.

2. A vízbázisú ragasztót festőhenger segítségével vigye fel egyenletese, csomómentesen, anyagtöbblet képződés nélkül a rétegelt lemezre vagy OSB aljzatra, amit előzőleg nem kezeltek vízfelvétel ellen.

3. Mivel a ragasztót még nedves állapotban kell alkalmazni, így a felhordás után azonnal terítse a RubberCover EPDM gumilemezt a rételgelt lemezre, vagy OSB lapra. Egy széles hengerrel vagy erős kefe segítségével nyomja a gumilemezt az aljzathoz.

FIGYELEM! A nedvesragasztás csak akkor alkalmazható, ha belső térben végezzük a ragasztást, a ragasztást követő 48 órában nem várható fagypont körüli hőmérséklet és legalább 48 óra hosszát nem éri a ragasztott felületet szélszívás.

 

Kétoldali kontaktragasztás esetén

 

1. Ha szükséges a felületet kefével, vagy tiszta ronggyal tisztítsa meg, valamint távolítson el minden szennyeződést a felületről.

2. Kétoldali kontaktragasztás során az aljazatot és a RubberCover EPDM gumilemezt is bekenjük a Vízbázisú ragasztóval. Ügyeljen az egyenletes, csomómentes eloszlásra és arra, hogy a varratok helyén ne kerüljön ragasztó a gumilemez felületére.

3. Hagyja megszáradni, megközelítőleg azonos száradási idővel, a ragasztót a felületeken. Az érintéses-húzás vizsgálattal ellenőrizze le a ragasztó száradását. A száradás során a ragasztó fehér színe átlátszóvá válik. A megfelelő tapadás érdekében nyomja rá a leragasztott szigetelőlemezt az aljzatra egy erős kefével vagy egy nehéz hengerrel. Részletes beépítési utasításokat a Firestone iránymutatásokban talál.

 

 

 

Honlapunkon található videókban a lapostető szigetelés kivitelezési munkafázisait mutatjuk be. Többek között a Vízbázisú ragasztót is láthatja használat közben.

Használja bátran lapostető szigetelés elkészítéséhez videós segítségünket.

Megnézem

 

 

Számolja ki a lapostető szigetelés anyagszükségletét árbecsléssel honlapunkon

Kalkulátor

Paraméterek

Alapanyag Latex
Szín Fehér (felhordáskor)
Áttetsző (amikor a vivőanyag elpárolog)
Szilárdanyagtartalom 49% (minimum)
Viszkozitás 3300-3800 cp
Fajsúly 1.0
Gyulladáspont > 100°C

Tárolás / Szavatosság / Hulladékkezelés

Tárolja zárt csomagolásban 15 °C és 25 °C között jól szellőző száraz helyiségben. Közvetlen napsütésnek ne tegye ki. Ha szükséges, használjon szigetelődobozt, hogy a terméket mérsékelt hőmérsékleten tartsa szállítás alatt, felhasználás előtt és közben. Ne hagyja a terméket megfagyni.

A termék szavatossága a fenti feltételek mellett 12 hónap. A fagypont alatti hőmérséklet során a termék használhatatlanná válik. A szavatossági időre vonatkozó információ csak egy javaslat és nem tény. A tényleges szavatosság nagyban függ a tárolási körülményektől és a felhasználás során használt eszközöktől. A kibontott csomagolású terméket 48 órán belül használja fel.

Ha nem használja a ragasztót akkor mindig tartsa zárva. Kerülje a bőrrel való érintkezést. A ragasztó ne kerüljön kapcsolatba vízérzékeny anyagokkal, és erős oxidálószerekkel. Higítani tilos. A ragasztót tartsa távol a gyermekektől.

Hulladékkezelés

Mielőtt eldobja a vödröt győződjön meg róla, hogy üres. A ragasztót ne öntse lefolyókba.

A termék részletes biztonsági adatlapját megtalálja a csatolt dokumentumok között.