Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Vulkanizált részletképző szegélylemez (DARAB 45cm x 46cm)

Ár:
8.060 Ft + ÁFA ( 10.236 Ft )
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Lapostető szigetelés kellősítő Kellősítő / Alapozó 0.95 l
21.992 Ft + ÁFA (27.930 Ft)
Lapostető szigetelés kézi szilikongörgő Kézi szilikongörgő
18.050 Ft + ÁFA (22.924 Ft)
Menny.:db

Leírás

A lapostető szigetelés során a Vulkanizált részletképző szegélylemez darabbal  (QuickSeam™ SA Flashing) könnyedén kivitelezhetők a részletek, ahol 45cm x 46cm nagyságú vulkanizált EPDM gumilemezre van szükség, mint például: ívek, falszegélyezések, ereszek, általános tetőjavítások, tetőösszefolyók és csőperemek.

A Vulkanizált részletképző szegélylemez darab egy 457 mm (18”) széles, 460 mm hosszú, 1.5 mm vastag szálerősítés nélküli RubberCover™ EPDM gumilemez, melynek teljes felületére Elevate QuickSeam™ öntapadó szalagot lamináltak. Az eltávolítható poliészter védőrétegnek köszönhetően kezelése egyszerű és kitűnő időjárásálló. Használatával csökken a munkaidő és környezetbarát alternatívát jelent a hagyományos, ragasztóval történő csatlakozásokkal szemben.

A Vulkanizált szegélylemez darabot egy vagy két dimenzióban (lapos felületen vagy legfeljebb egy szögváltásnál) alkalmazza. Az átfedéseket fedje le Vulkanizálatlan részletképző szegélylemezből származó (QuickSeam FormFlash) foltokkal. A beépítés során kövesse az Elevate alkalmazástechnikai utasításait.

Fizikai tulajdonságainak köszönhetően kiemelkedő ózon- és UV ellenálló az anyag. Megőrzi rugalmasságát nagy hőmérséklet-ingadozások esetén is. A beépítésre alkalmas hőmérséklet tartomány -20°C és 50°C között van, valamint maximális teljesítménnyel, kiválóan tapad a megfelelő aljzatokhoz.

Az anyagszükségletet a szegélyezendő felület darabszámának megfelelően kell kiszámolni. Szomszédos szegélylemezek csatlakozásakor 75 mm átfedésnek (átlapolásnak)  kell lenni

Lapostető szigetelés előtt, ha hosszabb ideig 15°C alatti hőmérsékletnek volt az anyag kitéve, tartsa szobahőmérsékletű helyen  

NAGYON FONTOS, hogy mielőtt elkezdjük a munkafolyamatot ollóval kerekítsük le, vagy ellenőrizzük le, hogy le vannak e kerekítve,  a használni kívánt Vulkanizált részletképző szegélylemez darab sarkai.

 

 

Beépítés lépései

 

1. Először a Kellősítőt/Alapozót kell felkenni a dörzslaptartó nyélen lévő dörzslap segítségével arra a megtisztított RubberCover EPDM gumilemezre és/vagy a szegélyezendő  felületre, melyen a Vulkanizálatlan részletképző szegélylemezt használjuk, a Kellősítő/Alapozó termék adatlapján feltüntetett leírásnak megfelelően. (Beépítés lépései-felületi előkészítés, anyag feljuttatásának módja). Más termékek használata nem megengedett.

2. A Kellősítő/Alapozóval bekent felület nagysága a Vulkanizált részletképző szegélylemez darab által fedett terület nagyságán érjen túl.

3. Miután megszáradt a Kellősítő/Alapozóval bekent felület az öntapadó felületről távolítsuk el a védőpapírt, majd illesszük a felületre a Vulkanizálatlan részletképző szegélylemezt. A végén a tökéletes illesztés érdekében kézi szilikongörgővel befejezzük a felületre simítást.

 

 

 

A termékoldal csatolt dokumentumai között részletrajzok is találhatók, melyek a Vulkanizálatlan részletképző szegélylemez helyes használatához nyújtanak műszaki segítséget. A beépítéshez további részletrajzokat itt talál.

Részletrajzok

 

Honlapunkon található videókban a lapostető szigetelés kivitelezési munkafázisait mutatjuk be. Többek között a Vulkanizált részletképző szegélylemez darabot is láthatja használat közben.

Használja bátran lapostető szigetelés elkészítéséhez videós segítségünket.

Megnézem

 

 

Számolja ki a lapostető szigetelés anyagszükségletét árbecsléssel honlapunkon

Kalkulátor

Paraméterek

EPDM gumilemez
Alapanyag EPDM
Szín fekete
Oldószerek nincs
Szilárdanyag-tartalom 100%
Szerkezet vulkanizált
Vastagság 1.52 mm
Szélesség 457 mm
Quick Seam szalag
Alapanyag gumipolimer
Szín fekete
Oldószerek nincs
Szilárdanyag-tartalom 100%
Szerkezet vulkanizált
Vastagság 0.51 mm
Szélesség 457 mm

Tárolás / Szavatosság

Tárolja eredeti zárt csomagolásban 15°C és 25°C között, jól szellőző helyen. Felhasználásig tartsa az anyagot szárazon, közvetlen napfénytől védje.

A termék szavatossága a fenti tárolási feltételek mellett 12 hónap. Ellenőrizze a gyártás napját minden tekercsen. A szavatossági idő csökken, ha a termék magasabb hőmérsékletnek van kitéve. A szavatossági időre vonatkozó információ csak egy javaslat és nem tény. A tényleges szavatosság nagyban függ a tárolási körülményektől és a felhasználás során használt eszközöktől.

A termék részletes biztonsági adatlapját megtalálja a csatolt dokumentumok között.