Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

BA-2016 S Általános kontaktragasztó, 17 l, pisztollyal szórható

Ár:
81.463 Ft + ÁFA ( 103.457 Ft )
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Lapostető vízszigetelés Tömlő Tömlő, szórópisztolyhoz (4 m hosszú)
49.382 Ft + ÁFA (62.715 Ft)
Lapostető szigetelés szórópisztoly távtartóval Szórópisztoly, távtartóval
69.446 Ft + ÁFA (88.196 Ft)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-02-02

Leírás

A lapostető szigetelés során használt Általános pisztollyal szórható kontaktragasztó oldószer alapú (RubberCover™ Bonding Adhesive BA-2016-S), melyet kifejezetten a RubberCover™ EPDM gumilemezek ragasztására fejlesztettek ki. Az Általános pisztollyal szórható kontaktragasztó használható még fa, vakolt tégla és más megfelelő aljzatok mellett kasírozott PIR- vagy más kompatibilis hőszigetelések ragasztására is.

Kiváló öregedésálló, jó hő- és hidegálló, valamint gyorsan száradó anyag.

Anyagszükséglet számítás során figyelembe kell venni a ragasztandó felület simaságát és a felhordás módját:

 • Vannak felületek, melyek egyenetlenek és porózusak ezért több ragasztó felvitele szükséges
 • a sima, kevésbé porózus felületekre kevesebb ragasztót kell felvinni.

Ha a felület nagyon porózus (szőrös deszkázat, beton falazóelem) szükség van a ragasztó két rétegben való felvitelére, hogy a tapadás tökéletes legyen. Ennek eldöntésére ragasszon fel a felületre egy kisebb gumilemezt, majd ellenőrizze a tapadószilárdságot.

 

A 17 literes túlnyomásos palack 75 - 80 m² tetőfelület (két oldalon) ragasztására alkalmas.

Lapostető szigetelés előtt, ha az Általános pisztollyal szórható kontaktragasztó hosszabb ideig 10°C alatti hőmérsékletnek volt kitéve, akkor a munka megkezdése előtt tartsa a ragasztót 15°C-25°C között, így visszanyeri a megfelelő viszkozitását. Ha hosszabb ideig nem mozgatták, vagy tartósan 10°C alatt tatották a palackot, akkor használat előtt meg kell görgetni vagy rázni 1-2 percig, hogy a ragasztó anyagai kellőképpen vegyüljenek.

Ahhoz, hogy ellenőrizze az Általános pisztollyal szórható kontaktragasztó színét és textúrájának állagát, még a ragasztás előtt tesztelje a ragasztót egy kis darab gumilemezen.

Az Általános pisztollyal szórható kontaktragasztó 5°C alatt a felvitel során túl vastaggá válhat, valamint a kondenzáció kockázata is megnő.

Ha a felületet közvetlen napsütés éri, vagy a hőmérséklet 35°C feletti a száradási idő jelentősen csökken és a tapadási képesség csökkenését, elvesztését eredményezheti. Ne tegye ki közvetlen napsütésnek a palackot és a tömlőt, lehetőleg tartsa ilyen esetben dobozban a palackot.

A ragasztandó felület legyen:

 • tiszta, száraz
 • éles sarkoktól, laza és idegen anyagoktól mentes
 • olajtól, zsírtól és más szennyeződéstől mentes
 
 

Beépítés lépései

 

1. Ha szükséges a felületet kefével, vagy tiszta ronggyal tisztítsa meg, valamint távolítson el minden nedvességet és szennyeződést a felületről.

2. Tartsa a szórófejet az aljzattól 25-30 cm távolságra, majd szórja fel a ragasztót a felületre lehetőleg egy rétegben először az aljzatra, majd a RubberCover EPDM gumilemez felületére. Az egyidejű feljuttatásra azért van szükség, hogy biztosítani tudjuk az azonos száradási időt az aljzaton és a ragasztandó gumilemezen. Ügyeljen rá, hogy a varratok helyén ne kerüljön ragasztó a felületre.

3. Hagyja, hogy az oldószer elpárologjon, amíg a felület épp ragad, majd ragassza össze a felületeket. A száradás ellenőrzését az érintéses-húzás technikával teheti meg. Mikor a ragasztó már nem “húz”, akkor a ragasztóval bekent felületeket egymásra helyezzük, majd elsimítjuk a gumilemezt. Mindig ellenőrizze a tapadást ragasztás előtt és ilyenkor dolgozzon kisebb részletekben.

4. A lapostető szigetelés befejezése után ügyeljen arra, ha még nem ürült ki a palack, akkor tartsa a tömlőt nyomás alatt, hogy elkerülje a ragasztó beszáradását a tömlőbe és a pisztolyba.

 

 

 

Honlapunkon található videókban a lapostető szigetelés kivitelezési munkafázisait mutatjuk be. Többek között az Általános pisztollyal szórható kontaktragasztót is láthatja használat közben.

Használja bátran lapostető szigetelés elkészítéséhez videós segítségünket.

Megnézem

 

 

Számolja ki a lapostető szigetelés anyagszükségletét árbecsléssel honlapunkon

Kalkulátor

Tárolás / Szavatosság / Hulladékkezelés

Tárolja zárt csomagolásban 10 °C és 25 °C között jól szellőző száraz helyiségben. Tartsa távol hőforrástól, elektromos szikrától és nyílt lángtól. Közvetlen napsütésnek és 30°C feletti hőmérsékletnek ne tegye ki. Ha szükséges, használjon szigetelődobozt, hogy a terméket mérsékelt hőmérsékleten tartsa szállítás alatt, felhasználás előtt és közben. Ezáltal biztosítja a megfelelő viszkozitást, hatékonyságot és teljesítményt. Ne égesse és ne lyukassza ki a plackot. Ha kartondobozban is van a palack mindig a fogantyújánál fogva vigye, mert kieshet  alul a dobozból.

A fenti tárolási feltételek mellett 12 hónap a termék szavatossága. A szavatossági időre vonatkozó információ csak egy javaslat és nem tény. A tényleges szavatosság nagyban függ a tárolási körülményektől és a felhasználás során használt eszközöktől. Használat előtt mindig meg kell görgetni, vagy rázni a palackot, hogy az összetevők kellőképpen elkeveredjenek.

A termék gyúlékony, ezért tartsa távol tárolás és felhasználás során hőforrástól. Ragasztó használata közben tilos a dohányzás. Csak jól szellőző helyen alkalmazza. Ne szerelje szét a szórópisztolyt és ne módosítsa. Kerülje a bőrrel való érintkezést. Ne keverje más anyagokkal. Csak az előírt alkalmazásra használja. Tartsa távol gyermekektől. Figyeljen, hogy a tetőnyílások, tárgyak és személyek ne kerüljenek kapcsolatba a ragasztóval. Kedvezőtlen szélviszonyok mellett ne használja a ragasztót.

A legtöbb 17 literes egyszerre szállítható palack (akár magukban, akár más termékekkel együtt szállítva) nem haladhatja meg a 333 liter (19 darab palack) mennyiséget, különben speciális ADR szállítást kell szervezni. A szállítmányozónak 2 tűzoltó palackkal kell rendelkeznie minden esetben. Vonatkozó plakátot kell a kamionon elhelyezni a fent említett mennyiség túllépése esetén.

A 17 literes palackok UN 3501 veszélyességi osztályba tartoznak, ezért a  további specifikus követelménynek kell megfelelniük a szállítás során:

 • a palackokat kartondobozban kell szállítani
 • a kamiont szellőztetni kell
  • Mivel a ponyvaborítású kamion szellőztetettnek számít ebben az esetben nem kell szellőztetni a kamiont
  • Zárt dobozos szállítás esetén mechanikusan kell szellőztetni, különben figyelmeztetést kell a kamionra rögzíteni: „Figyelem! Nincs szellőztetés, óvatosan nyitni”

Zárt járművek lerakodását nem végezhetik olyan személyek, akik bármilyen gyúlékony gőz által meggyulladó felszerelést viselnek.

A 17 literes palackok nem szállíthatók a szórófelszereléssel összeszerelten, csak a már használatban lévők a munka helyszínre/helyszínről történő szállítás esetén.

A szórható ragasztós palackok (UN3501) nem szállíthatók hajóval más ragasztókkal (UN1133) együtt.

Hulladékkezelés

 • Amennyiben kifogyott a palack, először szerelje le a tömlőt, majd hogy elkerülje a tömlőben a ragasztó beszáradását, helyezze át a tömlőt egy másik palackra (maradjon a tömlő nyomás alatt)
 • Az üres palackon lévő szelepet nyissa ki, hogy a maradék gáz eltávozhasson
 • Ezután kalapács és csavarhúzó segítségével a palackot a tetején megjelölt ponton lyukassza át
 • a végén távolítsa el a plackról a “Gyúlékony gáz=flammable gas” feliratot.

Ezután a palack fémhulladékként kezelhető.

A termék részletes biztonsági adatlapját megtalálja a csatolt dokumentumok között.